Media

Media is een verzamelterm voor communicatiemiddelen in de breedste zin van het woord. Van krant, tijdschrift en boek, tot telefoon, televisie, radio en het wereldwijde web. In de gemeente Steenbergen kun je voor al deze zaken terecht bij diverse instellingen of clubs.

Bibliotheek West Brabant

Stichting Bibliotheek West-Brabant heeft openbare bibliotheekvoorzieningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert. Het is een centrum voor kennis, cultuur, educatie en informatie en al hetgeen wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Bibliotheek West-Brabant ondersteunt en faciliteert inwoners in hun persoonlijke ontwikkeling waardoor zij zelfstandig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat doet zij door een bijdrage te leveren aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en informatie- en kennisverwerving.
Meer informatie

Computervereniging Groot Steenbergen

Computervereniging Groot Steenbergen heeft als doel de kennis over en het gebruik/onderhoud van computers en informatiedragers (USB sticks, CD’s, DVD’s etc.) te bevorderen. Informatie delen doen zij onder meer door cursussen te geven, "demo" avonden en verenigingsavonden te organiseren.
Meer informatie

Stichting Lokale Omroep Steenbergen SLOS

  De stichting Lokale Omroep Steenbergen maakt kabelkrant,  radio en televisie programma’s voor de gemeente Steenbergen. Nieuws en entertainment uit de kernen Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Dinteloord, Kruisland, Welberg en De Heen.
Meer informatie

Filmcollectief Steenbergen

Filmcollectief is voornamelijk gespecialiseerd in meercamera registraties. Daarnaast maken wij ook videomappings, sfeerreportages en promotiefilms. Filmcollectief heeft al heel wat jaren ervaring met het filmen van live registraties. Enthousiaste vrijwilligers schieten graag mooie beelden bij theatershows, schoolmusicals, muziekconcerten, raadsvergaderingen, carnavalsoptochten, prijsuitreikingen of dansuitvoeringen.
Meer informatie

Fotoclub Steenbergen

Fotoclub Steenbergen bestaat uit een aantal zeer enthousiaste amateurfotografen die fotografie als belangrijke hobby hebben. Naast de jaarlijkse expositie waarbij een groot aantal werken worden getoond van het afgelopen seizoen toont de club ook een Audio Visuele serie die gezamenlijk door de leden wordt gerealiseerd.
Meer informatie

Fotoclub Brabantse Wal

Doelstelling van Fotoclub Brabantse Wal is het gezellig samenkomen om van en met elkaar te leren om nog betere foto’s te kunnen maken en op een actieve wijze bezig te zijn met fotografie. Als u zelf over de benodigde foto-apparatuur beschikt kunt u lid worden. Naast het bespreken van foto’s, wordt ook aandacht besteed aan workshops, cursussen en uitjes, zodat iedereen zijn of haar techniek kan verbeteren.  
Meer informatie