stART

de perfecte start in de wereld van kunst

Wat is het?

De ene week muziekles, de volgende week drama les, dan beeldende kunst en daarna lekker dansen. Door het jaar heen kennis maken met al deze vormen van kunst. Hoe leuk is dat?! En dat kan nu helemaal gratis met het stART project! Op deze website kunnen kinderen uit groep 2, 3 en 4 van de basisscholen in Steenbergen en de Welberg zich opgeven.

Wees er snel bij want opgeven kan tot 1 februari onderaan deze pagina!

Hoe werkt het?

De basisscholen van Steenbergen en de Welberg hebben de handen ineen geslagen met vier verschillende cultuuraanbieders in Steenbergen. Samen hebben we een project opgezet waarbij kinderen die zich opgeven één keer per week gelijk na hun schooltijd op hun eigen school een uur lang kunstles krijgen. De vier leraren rouleren langs de scholen waardoor je dus elke week les krijgt in een andere kunstvorm. Uiteindelijk werk je door het schooljaar heen toe naar een eindpresentatie waar alles samen komt!

Deelnemende kinderen krijgen door het jaar heen afwisselend lessen in muziek, dans, theater en beeldende kunst. Alle lessen worden gegeven door professionele leraren in hun disciplines. De leerlingen krijgen dit schooljaar in totaal 12 lessen. De lessen zijn elke week op maandagmiddag aansluitend aan de schooltijd en duren een uur. De eerste les is op 27 februari 2023. Tijdens de lessen werk je uiteindelijk toe naar een eindpresentatie waar alle kunstvormen samen komen. Deze eindpresentatie is op woensdagmiddag 14 juni 2023.

Waarom meedoen?

stART is de ideale manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met 4 verschillende kunstvormen. Daarbij gaat het niet alleen om bepaalde technieken en vaardigheden te leren, maar vooral ook om persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Kunst- en cultuuractiviteiten creëren een positieve en veilige omgeving waar kinderen leren samenwerken, communiceren en hun zelfvertrouwen een boost krijgt. 

Dus zit jij in groep 2, 3 of 4 van één van de basisscholen in Steenbergen of de Welberg? Twijfel dan niet en geef je hieronder op voor stART, de perfecte start in de wereld van kunst!    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.